Ваня Джаферович празнува Ивановден: Как футболистът отбелязва празника? (ВИДЕО)

54

Футболистът споделя, че не е кръстен на никого от семейството. Празникът ще отбележи в тесен семеен кръг само с близките си

На днешния Ивановден футболистът Ваня Джаферович обясни, че е започнал да отбелязва празника, откакто е дошъл в България.

„Всяка година все повече хора ми честитят и започнах да се чувствам българин, приемам всички български обичаи. В Хърватска имаме имени дни, но не се празнуват като в България. В началото беше само „Честит имен ден”, а после у дома започнаха да идват и хора”, сподели футболистът в ефира на NOVA.

Той обясни, че не е кръстен на никого от семейството. Майка му е харесвала много театрален актьор със същото име и така са го избрали. Ваня сподели, че няма да отбележи празника с много хора, а само с близките си.

Футболистът отново разказа и за мощното земетресение, което удари Хърватия в края на декември, докато той е бил в страната.

„Трусът от 6.4 по Рихтер в Хърватия беше нещо, което никога не бях усещал. В един момент цялата ни къща започна да се клати. Така се тресеше, че не може да вървиш в права линия и падаш. Всичко това продължи някъде около 15-20 секунди”, каза Ваня.

Той обясни, че трусът от около 5 по Рихтер, който се случи вчера, е засегнал основно разрушените вече сгради.

„Всички държави около нас са отпуснали помощи. Мисля, че сме един народ и когато се подкрепяме, ще вървим напред. В такива ситуации е хубаво да видиш как хората се обединяват”, заключи Джаферович.


Видео: NOVA