COVID-19 отложи ежегодните музикални награди „Грами“: Кога ще бъдат връчени?

47

Церемонията ще се състотие в средата на месец март, а по-точно – 14

Церемонията за връчването на наградите “Грами” на Академията за звукозапис на САЩ, която трябваше да се състои на 31 януари е отложена за 14 март. Причината за това е продължаващото силно разпространение на коронавируса в световен мащаб и в частност в Лос Анджелис, съобщават организаторите на официалната си интернет страница.

След тежки разговори с различни здравни експерти, нашите домакини и участници, ние приехме, че най-правилно да отложим 63-тото издание на Годишните награди GRAMMY за 14 март 2021. Това се налага поради непрекъснато променящата се ситуация, свързана с COVID-19. Няма по-важно нещо от живота и здравето на всички в музикалната общност и стотиците служители, работещи неуморно за излъчването на това шоу“, споделят организаторите.

Номинациите за най-престижната музикална статуетка бяха съобщени на 24 ноември 2021 година. Имената на изпълнителите бяха съобщени от президента на Музикалната академия Харви Мейсън, който получи малко помощ от Дуа Липа, Гейл Кинг, Мики Гюйтън и Шарън Озбърн. С общо 84 категории, ще има доста златни микрофончета, които ще трябва да се раздадат в средата на март.

Начело на номинациите за 2021 година е Бионсе, която попадна в цели 9 категории, следвана от Тейлър Суифт, Дуа Липа и Роди Рич, които ще се борят за шест статуетки. Megan thee Stallion, Джъстин Бийбър, DaBaby и Били Айлиш са с четири номинации. За най-важната награда – „Албум на годината“, ще се борят Тейлър Суифт, Дуа Липа, Пост Малоун, Джейн Айко, Coldplay, Black Pumas, Джейкъм Колиър и HAIM.