Републикански шампионати по мотоциклетизъм: Календар – 2021

765

Шампионатът по мотоциклетизъм на писта стартира с двоен уикенд на „Серес“ през април

Ясни са календарите на републиканските шампионати по мотоциклетизъм за състезателния сезон 2021 в дисциплините писта, мотокорос, ендуро, супермото и скутери. Те бяха публикувани на официалната интернет страница на Българската федерация по мотоциклетизъм, която от декември миналата година е с нов председател в лицето на г-н Ангел Траков.

Спортният календар на Централата ще стартира с мотокрос, както обикновено, край морето с Гран при Поморие на мотополигон „Порой“ на 10-11 април. След 10 вълнуващи кръга, финалният от които ще бъде в Севлиево (23-24 октомври), той ще бъде подобаващо закрит от Гран при Бобошево на 06-07 ноември.

Снимка: БФМ

По традиция републиканският шампионат по мотоциклетизъм на писта ще стартира ударно с двоен уикенд в любимия на родните шампиони гръцки град Серес на 02-04 април. Трети и четвърти кръг (04-06 юни) на сериите ще накарат финовете на високите скорости да напълнят трибуната на писта „Долна Митрополия“ и да заемат всички места около оградата за първото домакинство на България. На 16-18 юли 5-ти и 6-ти кръг от шампионата връща мотористите в лятна Гърция, а на 24-26 септември страната ни отново ще посрещне елита в балканския мотоциклетизъм край Плевен за 7-ми и 8-ми кръг. Тази година БФМ определено ще зарадва феновете на високоскорстната дисциплина, тъй като и финалните два кръга – 9-ти и 10-ти ще бъдат на родна земя.

Снимка: БФМ

В края на декември президентът на БФМ Ангел Траков и председателят на Управителния съвет на “БГ-Х Ендуро“ подписаха промоутърски договор за едноименния републикански шампионат в атрактивната оф-роуд дисциплина.

Снимка: БФМ

На срещата бяха обсъдени някои предстоящи промени в регламента на сериите, които целят да го направят по-зрелищен и достъпен за клубовете, състезателите и феновете. Наред с това беше представен спортният календар за 2021 година, който ще започне 25 април край Кърнаре (Община Карлово). Той ще бъде 7 кръга и ще завърши с мото-маратона „От Кирково до Маказа“ на 26 септември.

Снимка: БФМ

Републиканският шампионат по СуперМото ще стартира успоредно с провеждането на втория кръг от сериите по мотоциклетизъм на писта през юни в Долна Митрополия и ще завърши пак там на 10 октомври.