„Пътна полиция“: Шофьорите да внимават, времето се влошава

79

От днес се очакват валежи от дъжд, преминаващи в сняг

Шофьорите да бъдат изключително внимателни, тъй като времето започва постепенно да се влошава. Това заяви по време на извънреден брифинг днес гл. инсп. Николай Крушарски от главна дирекция „Национална полиция“. Той допълни:

Трябва да обърнем внимание на всички водачи на МПС за предстоящата прогноза на НИМХ – в следващите дни времето ще бъде с тенденция за влошаване. Очакваме днес и утре да завали дъжд, който ще премине в сняг. Водачите трябва да предвидят условията, при които ще шофират, а именно: да са внимателни, да спазват дистанция. Към момента все още нямаше дни, в които времето беше лошо. Шофьорите трябва да се пренастроят към идващите лоши условия.“

Гл. инсп. Крушарски уточни, че най-опасни са планинските участъци, проходите и магистралите. Там се очаква интензивен трафик, което пък допълнително увеличава риска от нежелани инциденти. Той каза още, че се очаква засилен контрол от страна на „Пътна полиция“, като ще бъдат използвани всички налични екипи. Гл. инспектор Крушарски подчерта, че униформените ще излязат на пътя с цел преди всичко превантивен ефект.

Нашата цел от днес ще е да сме на платното, за да покажем на водачите, че трябва да бъдат наистина внимателни. Предимно ще се използват технически средства за контрол за скорост. Ще има и дежурни екипи, които да обработват леките пътни инциденти, за да не се получава забавяне.“

По темата с проблемите с висока скорост той съобщи, че са констатирани 33 000 нарушения за превишена скорост за миналата година до периода на празниците.