Българин грабна приза „Мистър Вселена 2020“

491

България може да бъде домакин на престижното състезание следващата година

В конкуренция от над 20 участника пловдивчанинът Иван Булкин спечели престижния конкурс „Супермодел на вселената за 2020”, съобщава NOVA. Заради кризата с коронавируса вместо в Малайзия, както е било обявено, той се е състоял изцяло онлайн. Конкурсът се провел в 2 етапа. Първият бил онлайн гласуване в страницата на организаторите. За втория се класирали петима мъже и жени, които били оценявани от 10-членно жури от цял свят.

Иван Булкин е на 26 години от Пловдив. Започва да се занимава с моделство преди 4 години. Повече от 13 години тренира лека атлетика в дисциплините спринт на 60, 100 и 200 метра.

Младият мъж разказва, че през 2016 година е бил поканен да участва в конкурс за най- красив атлет на България – „Мистър БГ Атлетик“. Почти като на шега, той не само преминава през трите кръга на надпреварата, но и я печели с лекота. По-късно печели друг конкурс за красота –  „Мистър Пловдив“. Това окончателно променя първоначалните му намерения да се занимава професионално със спорт и се насочва към моделството. Иван добавя:

„Когато спечелих „Мистър Пловдив”, разбрах, че имам право да участвам следващата година именно в този конкурс – „Супермодел Юнивърс“. Още тогава проявих интерес и се свързах с хората, които го организират за България. Те ми казаха, че ще е в Малайзия, което малко ме разколебава за един момент, но аз си казах: „Не, ще участвам”. Готвих се за заминаване в Малайзия за участие още в началото на 2020 г., но в последствие с обстановката с вируса всичко остана онлайн.“

 

По публикацията работи: Зорница Буковска