Мерките против COVID-19 няма да бъдат разхлабвани в Гърция, за сега

95

Ограниченията в Гърция дават добри резултати, относно разпространението на заразата, въпреки това, няма да се облекчават мерките.

Гръцкото правителство не поема риск за облекчаване на част от мерките въпреки положителните резултати от дългата карантина. Налагат се глоби и арести за нарушителите, предаде DarikNews.

Подобрена е епидемиологичната обстановка в Гърция, като само част от област Атика остава рисков район, съобщават от министерството на здравеопазването.

След два месеца на карантина и строги ограничения северните райони -Солун, Драма, Серес и Кавала са с нисък показател на заразени.
Въпреки тези положителни данни правителството не предприема разхлабване на мерките по съвет на специалистите от комисията по контрол на коронавируса.

До 7 януари засега остават действащите строги мерки, като вечерен час, забрана за напускане на района по местоживеене и излизане от дома само по необходимост.

Мнението на епидемиолозите е, че събирането по празниците създава риск от нови огнища на заразата. Затова затворени остават всички магазини, заведения, барове и пълна забрана за тържества. Полицията налага строги глоби за всякакви нарушения на мерките, а вчера дори метрото не спираше в центъра на Атина, за да не се събират хората.