Съобщиха какво е състонието на френския президент, който е с COVID-19

116

Преди дни Макрон обяви, че продължава да се занимава с най-важните въпроси, макар и да върши работата си по-бавно

Здравословното състояние на президента на Франция Еманюел Макрон, който на 17 декември даде положителна проба за COVID-19, се подобрява. Това съобщиха днес от кабинета му, цитирани от Ройтерс.

Макрон се самоизолира във Версай, а телевизия BFM тази седмица излъчи кадри от правителствено заседание, което той ръководи чрез видеоконферентна връзка. Президентът обяви, че макар да не работи толкова бързо, колкото обикновено, ще продължи да се занимава с най-важните въпроси, сред които са отговорът на Франция на пандемията и Brexit, пише БТА.

Вторият тест за коронавирус на френския премиер Жан Кастекс е отрицателен и той прекрати седемдневната си самоизолация, съобщи администрацията му, цитирана от ТАСС. Кастекс се изолира заради положителния тест на президента, но продължи да работи активно по текущи въпроси.

В момента в самоизолация са няколко министри, които са били в контакт с Макрон, както и секретарят на Елисейския дворец Алексис Колер, и председателят на долната камара на парламента Ришар Феран.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова