Новия щам настъпва. Борис Джонсън свиква спешно заседание

226

За днес е наспочено спешно заседание, свикано от британският премиер Борис Джонсън. Той реагира бързо на забраните за полети до и от Великобритания.

Това се прави с цел да се спре разпространението на новия щам на коронавируса, плъзнал широко из страната, предаде Ройтерс, цитирайки говорителка на премиера, научаваме от БТА.

„Премиерът ще председателства заседанието на групата за спешно реагиране КОБРА. . . В момента вече са в ход и други срещи по въпроса, които ще продължат и утре, за да бъдат подготвени солидни ответни планове“, каза говорителката.
Британското правителство обяви още по-строги ограничения в Лондон и Южна Англия, за да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса.
Вече десетки страни, включително и европейски, обявиха, че спират всички полети до и от Великобритания, а някои не приемат и пристигащи с други транспортни средства оттам.
След като снощи Франция забрани за 48 часа пристигането на всякакви пътници по въздух, море и с влакове през тунела под Ламанша, британските власти затвориха фериботния терминал на пристанище Довър на Ламанша, където вече бяха започнали да се събират огромни опашки от автомобили и пътници, желаещи да прекосят водната преграда към континента.