Рекорд в Южна Корея: Затвор се превърна в огнище на заразата

180

Рекордно много са новите случаи на коронавирус в Южна Корея. Броят им е близо 1100 нови случая през последното денонощие.Затвор в Сеул се е превърнал ново огнище на епидемията.

На фона на регистрираните над 1000 нови случая на коронавирус за пето поредно денонощие, южнокорейските власти са критикувани, че са затегнали ограничителните мерки прекалено късно, отбелязва Ройтерс, предава NOVA.

Агенцията припомня, че в началото на пандемията Южна Корея бе сочена като успешен пример в световен мащаб, след като бе възприела подход на бързо проследяване на контактите на заразените и масово тестване. За разлика от предишната вълна на епидемията в страната, която се отличаваше с няколко големи огнища, сега се наблюдават много клъстъри, което засилва безпокойствата, в условията на недостиг на легла в болниците.

За изминалите 24 часа в Южна Корея са били потвърдени 1097 нови случая на коронавирус, включително 25 привнесени от чужбина. Досегашният рекорд от 1076 регистрирани заразени датираше от сряда.