Започнаха засилени проверки за спазване на мерките в Шумен

50

Засилени полицейски проверки започнаха от днес на територията на ОДМВР – Шумен за контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки.

В специализираните операции на служителите освен полицейски в екипите за проверки ще бъдат включени служители на РДПБЗН – Шумен , РЗИ и на Община Шумен.

Ще бъде осъществен контрол на всички, които се намират на открити обществени места и в районите на големите търговски обекти, пазари, тържища, и базари да спазват определената физическа дистанция.

Стриктно ще се следи дали в закритите помещения се използват защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба, или други средства, които покриват устата – кърпа, шлем или шал.

Ще се осъществява контрол и за спазване на въведените в заповедите изисквания броят на клиентите в съответния търговски обект да не бъде по-голям, да няма струпване на касите, и да се спазва дистанция от 1,5 метра.

От ОДМВР – Шумен призовават управителите на търговските обекти да създадат организация при струпване на хора, които желаят да пазаруват да организират подходящ пропускателен режим, както и жителите на областта да спазват въведените противоепидемични мерки. Пазете себе си и здравето на околните.