Убийство в шуменско: Мъж удуши болната си жена, не издържал да се грижи за нея

2625

Убийството е станало вечерта на 16.12.20г. в Смядово, а днес жената е трябвало да бъде настанена в хоспис в шуменското село Друмево, съобщава Монитор. 

74-годишният Пенчо Ганчев и съпругата му Корнелия живеели разделени от около 20 години.  Навремето мъжът работел в железниците, а Корнелия била уважавана детска учителка в градчето. След като излязла от детската градина, започнала да гледа болни хора, основно прекарали инсулти.

Преди около месец здравето на Корнелия се влошило. Тя получила мозъчен удар и се наложило да се грижат за самата нея. Семейството има двама синове, при единия от които живеел Пенчо. Те успели да го убедят да се събере с майка им и да се грижи за нея, като им наели гарсониера. Пред други хора обаче, разказвал, че му е много трудно да се справя и не издържа.

Община Смядово помогнала на семейството да подготви документи и да осигурни настаняването на Корнелия в хоспис в село Друмево, което трябвало да се случи днес. До там обаче не се стигнало. По неизвестни до този етап причини, мъжът посегнал на болната жена и я удушил. „Превъртял е нещо от тежестта да се грижи за нея.“ – коментираха хора, които познават и двамата.

По-късно в днес от Прокуратурата на Република България съобщиха, че по случая се води досъдебно производство под надзора на дежурния прокурор в Окръжна прокуратура Шумен. Предстои предявяване на обвинение и задържане на Пенчо Ганчев за 72 часа до завеждане на обвиняемия в съда.

По публикацията работи: Мариела Анастасова