Подробност, която учените не пропускат да отбележат е, че въпросните продукти трябва да се консумират в малки до умерени количества
Учени от университета на Айова, САЩ, са провели изследване и са установили, че храненето на човека влияе пряко върху умствените му способности в по-напреднала възраст, съобщава сайтът на учебното заведение.
Проучването е обхванало близо 1800 души на възраст между 46 и 77 години. Резултатите от него показват, че хранителни продукти като сирене, агнешко и червено вино оказват благоприятно влияние върху мозъка.
Специалистите обаче отбелязват, че въпросните продукти трябва да се консумират в малки до умерени количества.
На другия полюс е соята, която оказва вредно въздействие върху функционирането на мозъка в напреднала възраст.
Според изследователите употребата ѝ може да доведе до развитие на болестта на Алцхаймер, но за по-точни и подробни резултати трябва да се извършат редица допълнителни проучвания.
Източник: DarikNews
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Leave a Comment