Здравният министър посети първия специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19 (ВИДЕО)

68

На брифинг пред медиите проф. Ангелов разясни повече информация за функционирането на кабинета. Кметът на София Йорданка Фандъкова също сподели няколко думи за организацията

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов разгледа първия в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19.

„Ще има две линейки на място. Едната е от ЦСМП и при възникване на някакъв тип спешна нужда, пациенттите ще бъдат обслужвани. Разположен е и спешен автомобил на Столичната община, в който също има парамедик. Разчитам, че организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво”, коментира здравният министър.

Той каза още, че има готовност да се разкрият два типа подобни ваксинационни центъра пред големи хранителни вериги в София.

Проф. Ангелов обяви, че ще се съдейства на българските граждани да получат цялата информация за ваксините срещу коронавируса.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че екипът ѝ е работил по осигуряването на логистиката и организацията.

„София е готова за старта на ваксинацията на желаещите. Изразихме готовност и създадохме подходящата организация. Столичното РЗИ ще продължи да организира ваксинирането на различните групи”, каза Фандъкова.

„Помислили са за всички – да има къде хората да изчакат на безопасно разстояние, с дезинфекция. Осигурили сме и линейка. При ясна информация колко души ще преминават, имаме готовност за още два допълнителни пункта. Готови сме ако се наложи да се организират в ДКЦ-тата”, допълни столичният кмет.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова