Ахмед Доган: Нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма

766

Както вече съобщихме, днес се провежда десета Национална отчетно-изборна конференция на ДПС. Събитието се провежда онлайн. Обръщение към всички участници направи и Ахмед Доган. 

Пълния текст на обръщението на Ахмед Доган е публикуван и на официялния му профил в социалната мрежа Фейсбук. Публикуваме пълния текст ез редакторска намеса.

„Уважаеми господин Председател
Уважаеми делегати на Х-тата Национална Конференция на ДПС
Живеем в трудни и непредвидими времена…
Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими във всички измерения на живота.
Разбира се, “И това ще мине…”, но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост.
За една година от своето коварно шествие по планетата Ковид-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужването на обществото, “удари” икономиката, и на “ужким” миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, като с “лека ръка” издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави. Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбен и отлаган във времето.
Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата, с мащабни войни или с финансово-икономически кризи в планетарен мащаб.
И точно в такъв критичен момент от живота на човечеството, изрази като “глобално единство”, “обединени усилия” и “заедност” са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни.
Пожелавам на всички Ви да преговорим уроците за единството и заедността!
Тъкмо затова, задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа…
Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него за нашите избиратели и за всички граждани на страната.
Пожелавам на всеки от Вас да направи това за “другите”, което би очаквал да получи от света около него.
Пожелавам Ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реална история!
Но не забравяйте : за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка (но не и повече) пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем.
Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички.
Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика.
Пожелавам Ви да бъдете силни, живи и здрави и да отстоите себе си във времето.
Обичам ви!
Винаги ваш: Ахмед Доган“