Ще отпаднат ли теми от тазгодишните матури?

63

Министърът на образованието Красимир Вълчев даде информация по темата

Последните теми от учебните програми за матурите на учениците може да бъдат отпаднат от изпитите и тази година. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев по време на дискусия с родители, инициирана от омбудсмана Диана Ковачева.

„За четвърти и десети клас не е задължително това външното оценяване и миналата година го пропуснахме, но то е полезно и необходимо, и не трябва да създава стрес при учениците и родителите“, каза министър Вълчев.

Най-вероятно и през следващите месеци ще продължи епидемичната ситуация.

През следващата седмица ще бъде обсъдено и ще бъде взето решение как от 4 януари, на какъв принцип, на географски или за отделните класове, да се възстанови присъствения учебен процес, като първи-четвърти клас са приоритетни, посочи още министърът.

„При вземане на решение за разхлабване на мерките, първите ученици, които ще се върнат в клас ще са учениците от начален курс – 1 – 4 клас. След това с приоритет са учениците от 7-ми и 12-ти клас“, поясни Вълчев.

Обмисля се при връщане на първите ученици в класните стаи да се организира различен график за различните класове, така както беше преди пълното преминаване към дистанционно обучение.

По публикацията работи Снежина Раева