България

Похвален жест: Спортисти дариха средства за закупуване на линейка в бургаската УМБАЛ (ВИДЕО)

Спортистите са дарили спестени по време на пандемията средства, с които болницата ще може да закупи специализирана линейка за превоз на недоносени и болни деца

Деца и треньори от Централния полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас дариха сумата, която спестили от провалени заради пандемията състезания, на отделението по неонатология в университетската болница. Парите отиват за закупуване на специализирана линейка за превоз на недоносени и болни деца.

Отделението по неонатология в УМБАЛ – Бургас от 2016 година се опитва да събере чрез благотворителна кампания средства за закупуване на специализирана линейка за транспорт на недоносени бебета и болни деца.

„Линейките, с които разполага болницата, не са специализирани за малки деца и бебета. Налагаше се да привеждаме деца, когато е необходимо за извършване на хирургични и други консултации, с транспорт, който не е специализиран и не е съответен за техните нужди”, разказва д-р Мирослава Колева от неонатологичното отделение в здравното заведение, предават от NOVA.

Болницата отправила запитване за закупуване на автомобил, но цените, които им били предоставени не били по възможностите на лечебното заведение

„Офертите, които ни бяха предоставени са от 80 до 150 хиляди лева за абсолютно оборудвана линейка, защото тя не е само кола. Вътре трябва да има изводи за кислород и освен това много важно е да има специална шина, в която влиза определен модел транспортен кувьоз , с какъвто отделението разполага”, посочва Юлия Андреева, УМБАЛ-Бургас.

Затова от лечебното заведение започнали кампания за набиране на средства, като до момента сумата, набрана от предаването на пластмасови капачки и дарители, е едва около 40 хиляди лева. Затова всеки жест на дарителство се приема от отделението като глътка надежда, приближаваща ги до крайната сума.

Родители и треньори на деца от Централният полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас научили за кампанията на отделението по неонатология в университетската болница в града.

„Това са средства основно на децата, тъй като, за да ходят на състезания трябват доста финанси. Примерно в чужбина едно състезание таксата от 20 евро нагоре, и тъй като заради пандемията няма състезания много от децата просто проявиха желание тези парички да отидат за нещо добро и ние ги насочихме към тази кампания”, заяви Сенпай Павел Димитров.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 4 седмици
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 1 месец
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 1 месец
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 1 месец
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 1 месец
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 1 месец