Това се случва, когато се промени киселинно-алкалния баланс
Съществуват продукти, които повишават риска от коронавирусна инфекция поради ефекта им върху състоянието на киселинно-алкалния баланс.
За това предупреждава терапевтът Олга Бурлакова. Лекарят заяви пред журналисти, че киселинно-алкалния баланс в човешкото тяло е важен за поддържането на добър имунитет и здраве, предава zdrave.to.
„Нашите имунни клетки работят правилно, когато в организма присъства добра алкална среда – това допринася за нормалния ход на биохимичните реакции, оптималното функциониране на ензимите.
Има продукти, които модифицират киселинно-алкалния баланс в организма, увеличавайки риска от инфекция с COVID-19″, алармира Бурлакова.
Специалистът посочи най-опасните продукти в това отношение. Според Бурлакова консумацията на храни, приготвени от бяло брашно, както и тези, съдържащи краве мляко и рафинирана захар, може особено значително да потисне имунната функция.
Тя предупреждава и за приема на алкохол, силен чай или кафе, газирани напитки и бързите храни.
Преди това лекарят на руския национален отбор по колоездене Александър Яблуновски посочи в интервю храната и напитките, които осигуряват мощна подкрепа за имунната система, като по този начин намалява риска от инфекция с COVID-19. Той посъветва да включите в менюто си сок от нар и арония, чесън, джинджифил, боровинки.
По публикацията работи Снежина Раева
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment