Президентът: Ще се ваксинирам едва когато няма чакащи – животът на всеки българин е еднакво ценен

240

Румен Радев допълни още, че е без значение каква е професията на човек или с какво се занимава. Животът на всички е еднакво ценен, независимо дали е президент, чиновник или работник

Ще се ваксинирам едва когато няма чакащи – животът на всеки българин е еднакво ценен, независимо дали е президент, чиновник или работник. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, предаде „Фокус“.

Той коментира и въпросът с ваксините. По думите му той има пряко отношение върху живота на българите.

„Очаквам правителството да подходи с цялата отговорност по този въпрос. Да има компетентно и откровено разясняване както за ползите и необходимостта от това ваксиниране, така и за рисковете. Да има получени всички разрешителни от Европейската агенция по лекарствата и от Българската изпълнителна агенция по лекарствата. Да бъде само и единствено доброволно. Много важно според мен също да бъдат гарантирани правата на тези, които няма да се ваксинират. Що се касае до мен. Виждате, че първата партида ще бъде само за 60 хил. човека. Желаещите от най-рисковите групи са много повече. Това са възрастните хора, лекари, учители, полицаи, фармацевти, социални работници, служители в търговията и в транспорта. Нямам правото да отнемам шанса на нито един от тях“, каза още Радев.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова