Пиян полицай простреля дете в коляното

850

Според пострадалото момиче нападателят е приятел на баща й. Първоначално той стрелял във въздуха и след това прострелял детето в коляното

Патрулен полицай от Москва, стрелял със служебното си огнестрелно оръжие по дете, е уволнен от московската полиция, съобщава РИА Новости с позоваване на пресцентъра на МВР на РФ.

„Извършена е официална проверка, в резултат на която служителят е уволнен от органите на вътрешните работи“, се казва в съобщението.

По думите на очевидец късно вечерта той чул женски викове за помощ. Според пострадалото момиче нападателят е приятел на баща й. Първоначално той стрелял във въздуха и след това прострелял детето в коляното, предават още от DarikNews.

„По това време мъжът се върна с някаква жена, очевидно майката на момичето – и двамата бяха много пияни. Казах им, че идват линейката и полицията. Като чу това, мъжът каза, че е от полицията и сам ще реши всичко. Заедно с жената вдигнаха момичето и го завлякоха във входа. Тя се съпротивляваше, крещеше, болеше я, коляното й беше в кръв. Три минути по-късно, след като изчезнаха във входа, момичето отново се появи на улицата, очевидно успяло да избяга. Тя едва скачаше на единия крак, след което падна. Пияната двойка отново я последва „, разказа очевидецът.

В този момент пристигат полицията и линейката, като лекарите поемат пстрадалото дете, а полицаите се погрижиха за нападателя.