Вълна от съпричастност: Множество подаръци получиха децата, които учеха от телефон назаем (ВИДЕО)

323

Тъй като подаръците са достатъчни за семейството, то решава да продължи добрата кауза, като дари част от устройствата на други нуждаещи се

Връщаме се в дома на семейството, което месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета – едното на 11, а другото днес става на 8 години. Децата пишеха домашните се на стар мобилен телефон. Историята им трогна мнозина и веднага след  репортажа заваляха имейли и обаждания от цялата страна. За броени дни десетки хора изпратиха, каквото могат на семейството, което е поставило учението над всичко друго. Таблети за децата занесе кореспондентът на NOVA Румяна Попова.

Онлайн обучение през чужд телефон: Семейство не си купува хляб, за да спести за ваучери (ВИДЕО)

„Почувствахме се уникално щастливи. Това, което си помислихме, е, че има добри хора. Бяхме останали с чувството, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че ги има и им благодарим”, каза майката Венцислава.

Тя сподели, че всеки ден получава обаждания от хора, които имат желание да помогнат на семейството. Жестът на хората ги накарал да се почувстват щастливи от това, че са били разбрани и подкрепени. Венцислава получава обаждания буквално от цялата страна. На място пристигат и хора, които лично са занесли храна и подаръци на децата.

Семейството е получило няколко устройства. Тъй като на децата са необходими само две, семейството е решило да продължи доброто дело.

„Искам да ги подарим на всички онези деца, които нямат възможност да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш желание. Има и други деца в положение като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат абсолютно всички деца”, каза още Венцислава.

По публикацията работи Снежина Раева