Домашно насилие: Млад мъж преби 3-годишно дете с юмруци

203

Потресаващ инцидент се е случил в София. Млад мъж преби малко дете. Насилието е извършено в апартамент в столичния квартал „Люлин”

34-годишен мъж е пребил с юмруци 3-годишно дете в София. Насилието е извършено в сряда през деня в апартамент в квартал „Люлин”, съобщават от прокуратурата. Насилникът е задържан за 72 часа и привлечен към наказателна отговорност.

Детето е с три отделни леки телесни повреди, без опасност за живота. Според държавното обвинение мъжът е нанасял удари с юмруци по главата на момченцето. Насилието е извършено с особена жестокост, предаде NOVA.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 3 декември прокурор при Софийската районна прокуратура е постановил задържане на С. Р. за срок до 72 часа. Предстои утре, 5 декември, да бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият може да получи до 3 години лишаване от свобода.

От Държавната агенция за закрила на детето съобщиха, че са се самосезирали по случая и са предприели необходимите действия, за да бъде защитено детето.

ДАЗД осъжда остро всички случаи на насилие и неприемливи методи на възпитание. Оттам призовават още гражданите за активност и ако станат свидетели на насилие над дете, да се обаждат и на Националната телефонна линия за деца – 116 111.

Линията е денонощна, работи седем дни в седмицата безплатно за всички, които реагират бързо и адекватно за защита на правата и интересите на някое дете.