Народното събрание отложи създаването на Държавна агенция за хората с увреждания

49

Депутатите отхвърлиха предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който е предложил между първо и второ четене право на месечна финансова помощ да имат и военноинвалидите

Парламентът отложи създаването на Държавна агенция за хората с увреждания, предаде „Фокус“. Разпоредбата е заложена в Закона за хората с увреждания, който депутатите приеха на второ четене.

Проектът има за цел създаване на прецизна правна уредба, уреждаща механизъм за преминаване на дейностите по предоставяне, съобразно стандарти за качество, и финансиране на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хората с увреждания изцяло към системата на здравеопазването.

Депутатите отхвърлиха предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който е предложил между първо и второ четене право на месечна финансова помощ да имат и военноинвалидите. Народното събрание отхвърли и предложението на социалистите финансовата месечна помощ за хората със степен на увреждане от 50 % до 70,99 % да бъде в размер не на 7 %, а на 10 % от линията на бедност.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова