Нека помогнем: Майка на две деца се бори с коварния рак

439

Анастасия е на 38 години, майка на две момченца, заради които не спира да се бори.

История ѝ започва на 25 април тази година, когато е приета по спешност в болницата със страшни болки в корема. След преглед и рентгенова снимка лекарите установяват, че Анастасия има перфорация на стомаха. Оперирана е по най-бързия начин, но след операцията ѝ казват, че освен перфорация на стомаха има и перитонит, два тумора на яйчниците с големина 20/15см и 10/10см., както и 2 л. гной.

Раната се възпалява и се налога лекарите да разширят операцията като поставят специална машина, която да изсмуква възпалението. Тя за жалост не помага. Хистолопатологично изследване потвърждава диагнозата на Анастасия.

Тя отива в Плевен, за да потърси второ мнение. Оттам ѝ потвърждават, че има карцином на стомаха с метастази в яйчниците.

Следва втора операция в София на 11 август 2020г. Отстранени са 2/3 от стомаха и 32 лимфни възли. Една седмица след това Анастасия научава, че има метастази и в лимфните възли и трябва да си направи лъчетерапия. По време на лъчетерапията тя получава силно главоболие. Ядрено-магнитен резонанс установява, че освен всичко има и тромбоза на синусите в мозъка, накратко тромб.

Следва постъпване в неврологично отделение и лечение с антикоагуланти. Онкологът ѝ казва, че няма как да се проведе химиотерапия, заради лекарството, което приема – синтром. От София ѝ отказват лечение, тъй като било много рисковано.

Последна надежда Анастасия търси в Турция, където ѝ казват, че трябва да направи химиотерапия, която ще бъде три месеца, след това ще претърпи операция, и отново химиотерапия. До момента са ѝ направили томограф, кръвни изследвания, ултра звук на лимфни възли и ядрено магнитен резонанс.

За химиотерапиите, както операцията и болничния престой е необходима сумата от 60 000 евро, която е непосилна за Анастасия.

Нека ѝ помогнем да отгледа двете си деца и да има шанс за по-пълноценен живот.

Всеки, който желае да помогне на Анастасия, може да го направи чрез:

Пощенска банка

IBAN: BG73BPBI88984030448301

BIC:BPBIBGSF

Титуляр по сметка: Анастасия Костадинова Георгиева