Наш кмет освобождава от наем търговци заради кризата

163

Наш кмет освобождава от наем търговци заради кризата. Кметицата на община Тетевен е внесла предложение в Общинския съвет за  освобождаване от наем на имоти общинска собственост, 

Кметицата на община Тетевен Мадлена Бояджиева е внесла предложение в Общинския съвет за освобождаване от наем на имоти общинска собственост, предоставени за търговска дейност, чиято работа е напълно преустановена заради противоепидемичните мерки. Това съобщават от общинската администрация, предаде БТА.

Според Бояджиева е целесъобразно Община Тетевен, като наемодател на недвижими имоти – общинска собственост, по действащи договори за наем, оперативно и навременно да взема решения за освобождаване от задължение за заплащане на наем от наемателите при положение, че са налице забрани, които водят до преустановяване на търговска дейност в отдадените под наем общински имоти.

Тя добави, че това ще се отрази върху приходите на общинския бюджет, но целта е да се подпомогнат местните работодатели и бизнес. Бояджиева припомни, че през април също бе внесено и прието подобно предложение за опрощаване на наемите и таксите.