Стоичков за Марадона: Той знае, че винаги ще остане в моето сърце (ВИДЕО)

164

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели емоционални думи след кончината на своя дългогодишен приятел Диего Марадона

Втори ден светът скърби за Диего Марадона. Футболният идол почина от сърдечен удар, месец след като навърши 60 години. Христо Стоичков сподели пред Нова Телевизия за приятелството, предателството, прошката и най-силните спомени, свързващи две футболни легенди.

„Аз ще запомня Диего с това, което беше на терена. Това, което беше извън него, е много лично, няма как да го обясня на хората и да го разберат. Радваше много хора, аз съм от тези, които се радваха да гледат неговите мачове”, обясни той.

Стоичков си спомни и за първата си среща с Марадона. Тя се е състояла в „Барселона”. Двамата футболисти са били с един и същ мениджър.

„Нашето приятелство не се купува, то се доказа във времето. Сигурно аз по пътя някъде съм грешил, той е грешил, но винаги сме намирали общ език. Имало е моменти, в които съм бил афектиран от някои неща, но съм ги преодолявал”, каза Стоичков, имайки предвид отсъствието на аржентинеца от бенефиса му. В последствие Камата е разбрал причината и е простил на своя приятел, въпреки болката.

„Той знае, че нашето уважение и обич няма да прекъснат. Той знае, че винаги ще остане в моето сърце. Простих му, защото усетих болката в него. Никога няма да забравя големият жест, който направи към мен и моето семейство, когато ни покани в тях. За мен Диего ще остане човек с много голямо сърце”, каза още Стоичков.

Според родния футболист в последните години Марадона се е променил, затворил се е в себе си.

„От кадрите или репортажите, които дават за него, се вижда в какво състояние е. Един човек на 60 години да бъде такъв. Аз мисля, че Господ направи най-хубавото, като си го прибра горе. Защото и Господ видя, че няма смисъл повече да се мъчи. Прибра го при себе си на спокойствие”, каза Стоичков.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова