Треньорът на „Монтана“ Никола Спасов загуби тежката битка с COVID-19

508

61-годишният специалист бе диагностициран с коронавирус и в продължение на три седмици се лекуваше в пулмологията в Монтана от двойна бронхопневмония

Треньорът на „Монтана“ Никола Спасов почина тази сутрин след тежка битка с COVID-19. 61-годишният специалист бе диагностициран с коронавирус и в продължение на три седмици се лекуваше в пулмологията в Монтана от двойна бронхопневмония, съобщава gong.bg.

Най-големите успехи в треньорската си кариера Адмирала постигна в „Черно море“. През 2015 година спечели Купата на България с „моряците“ след победа с 2:1 над „Левски“ във финала.

У нас е водил още „Спартак“ (Варна), „Светкавица“, „Калиакра“ и „Царско село“. Бил е начело на македонския „Брегалница“ и казахстанския „Кизилжар“.

Като футболист има 163 мача и 59 гола в „А“ група (53 мача с „Локомотив“, 98 мача с 50 гола за „Черно море“ и 12 мача с 9 гола за „Спартак“). С отбора на „Локомотив“ е шампион на България през 1978 и бронзов медалист през 1979. За „Локомотив“ има 5 мача в евротурнирите (1 за КЕШ и 4 за купата на УЕФА).

Екипът на медия „Нова Вест“ изказва съболезнования към семейството и близките на Никола Спасов.