В тозе сезон от годината много характерно е консумирането на червеното вино. Специалисти твърдят,че напитката е богата на антиоксиданти, които помагат да се предотврати развитието на сърдечно-съдови заболявания и преждевременно стареене.
Според ново проучване, неговият умерен прием защитава паметта ви, като намалява риска от болестта на Алцхаймер, съобщава здравното издание „Салуд 180“, предаде DarikNews.
Изследването, публикувано в „Journal of Biological Chemistry“, дава подробности, че червеното вино и зеленият чай съдържат антиоксидант, наречен EGCG, който прекъсва процеса, който отключва болестта на Алцхаймер.
Изследователи от Университета в Лийдс, Великобритания, посочват, че антиоксидантът променя бета-амилоидните протеини и им пречи да взаимодействат с определен протеин в мозъчната клетка, наречен прион.
Найджъл Хупър, ръководител на изследването, споменава, че по време на развитието на болестта на Алцхаймер се създава протеин, наречен амилоид, който, когато е групиран, взаимодейства с нервните клетки (приони), причинявайки смъртта на клетките и водейки до невродегенеративни заболявания.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment