Млад мъж се нуждае от подкрепа. Нека помогнем

165

Йордан Иванов Иванов се нуждае от бъбречна трансплантация. Неговата майка се обръща към всички, които могат да помогнат, за да му дадат шанс за живот

Когато е едва 19-годишен, той постъпва в болница с тежко влошена бъбречна функция, налагаща спешно включване на хемодиализа. През месец декември 2014 г. е трансплантиран от трупен донор в болница „Лозенец“, а през февруари 2015 г. за първи път постъпва в клиника по нефрология и трансплантация по повод дискомфорт и напрежение на трансплантирания бъбрек.

За съжаление обаче функционалността му вече е значително намалена и Йордан се нуждае спешно от втора трансплантация. След усложненията от първата, втората трансплантация в България не е възможна. Неговият баща ще бъде донор.

„Трансплантацията ще бъде на 1 декември в болницата във френския град Гренобъл. Йордан трябва да отиде в 5 седмици по-рано за денсибилизационна програма, която ще започне от 20 октомври. Ще му сменят плазмата, защото трансплантацията е от различни кръвни групи. Баща му ще отиде десет дни преди трансплантацията. Престоят в Гренобъл ще е около три месеца. Подкрепяйте ни имаме нужда от вашата помощ“, призовава майката на Йордан.

Жената споделя, че може да осигури закупуването на самолетни билети, но сумата за престой в Гренобъл за 3 месеца е непосилна за семейството. Квартирата за месец е 1200 евро и за преводач по 20 евро на час.

По думите на майката, във  Франция в момента са отложени плановите трансплантации с 4 седмици до 1 декември,поради kovid19.Трансплантацията е от различни кръвни групи А, В, О несъвместима,затова той трябва да бъде в Гренобъл 5 седмици по рано за десенсибилизация.

Престоят в Гренобъл ще бъде не по малко от 3 месеца и затова са необходими по 1200 евро на месец за квартира,по 20 евро на час за преводач,за самолетни билети и др. Поради коронавирус няма голям избор за квартира в Гренобъл.Сумата е непосилна за семейството.Йордан е на село при баба си. Плаща се по 40 лв през ден за да ходи на диализа.От както е отново на диализа, семейството заплаща и скъпоструващите лекарства , които вече не му се полагат с протокол.Трябва да ги пие за да не отхвърли бъбрека от първата трансплантация,което е много важно за успешна втора.

Дарения могат да се правят на следната сметка:

Титуляр: Йордан Иванов Иванов

IBAN: BG57 UNCR 7000 1522 1398 25

BIC: UNCRBGSF