Млад мъж се нуждае от подкрепа. Нека помогнем

blank
- Реклама -

Йордан Иванов Иванов се нуждае от бъбречна трансплантация. Неговата майка се обръща към всички, които могат да помогнат, за да му дадат шанс за живот

Когато е едва 19-годишен, той постъпва в болница с тежко влошена бъбречна функция, налагаща спешно включване на хемодиализа. През месец декември 2014 г. е трансплантиран от трупен донор в болница „Лозенец“, а през февруари 2015 г. за първи път постъпва в клиника по нефрология и трансплантация по повод дискомфорт и напрежение на трансплантирания бъбрек.

За съжаление обаче функционалността му вече е значително намалена и Йордан се нуждае спешно от втора трансплантация. След усложненията от първата, втората трансплантация в България не е възможна. Неговият баща ще бъде донор.

- Реклама -

„Трансплантацията ще бъде на 1 декември в болницата във френския град Гренобъл. Йордан трябва да отиде в 5 седмици по-рано за денсибилизационна програма, която ще започне от 20 октомври. Ще му сменят плазмата, защото трансплантацията е от различни кръвни групи. Баща му ще отиде десет дни преди трансплантацията. Престоят в Гренобъл ще е около три месеца. Подкрепяйте ни имаме нужда от вашата помощ“, призовава майката на Йордан.

Жената споделя, че може да осигури закупуването на самолетни билети, но сумата за престой в Гренобъл за 3 месеца е непосилна за семейството. Квартирата за месец е 1200 евро и за преводач по 20 евро на час.

По думите на майката, във  Франция в момента са отложени плановите трансплантации с 4 седмици до 1 декември,поради kovid19.Трансплантацията е от различни кръвни групи А, В, О несъвместима,затова той трябва да бъде в Гренобъл 5 седмици по рано за десенсибилизация.

Престоят в Гренобъл ще бъде не по малко от 3 месеца и затова са необходими по 1200 евро на месец за квартира,по 20 евро на час за преводач,за самолетни билети и др. Поради коронавирус няма голям избор за квартира в Гренобъл.Сумата е непосилна за семейството.Йордан е на село при баба си. Плаща се по 40 лв през ден за да ходи на диализа.От както е отново на диализа, семейството заплаща и скъпоструващите лекарства , които вече не му се полагат с протокол.Трябва да ги пие за да не отхвърли бъбрека от първата трансплантация,което е много важно за успешна втора.

Дарения могат да се правят на следната сметка:

Титуляр: Йордан Иванов Иванов

IBAN: BG57 UNCR 7000 1522 1398 25

BIC: UNCRBGSF

- Реклама -