Времето в петък: Къде ще има слънце и къде – облаци?

67

Днес над Югозападна България ще преобладава ясно и слънчево време

 Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър със северна компонента. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в припланинските райони малко по-ниски; максималните ще са между 8° и 13°, в крайните югозападни райони до 14°-15°.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Стара планина, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента, по най-високите части на масивите в Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще e предимно облачно, само в крайните южни райони вероятността за слаб валеж е повишена. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е 3 бала, в най-южните райони – 4 бала.