Tesla увеличи състоянието на Мъск с 15 млрд. долара

54

49-годишният Илон Мъск е готов да се превърне в третия най-богат човек в света

Личното състояние на милиардера Илон Мъск, чиято ракетна компания изстреля четирима астронавти в космоса, скочи с 15 милиарда долара, след като компанията му за електрически автомобили Tesla Inc. беше включена в S&P 500 – един от водещите борсови индекси в САЩ, съобщава БГНЕС.

Последната новина добави еквивалента на ракетно гориво към активите му. 49-годишният Мъск е готов да се превърне в третия най-богат човек в света, като прескочи Марк Зукърбърг, след като нетната му стойност се увеличи с над 15 милиарда долара при продължителна търговия.

Tesla, чиито акции затвориха на 408,09 долара, нараснаха с около 14% в 18:20 ч. в Ню Йорк, вдигайки нетната стойност на Мъск до 117,5 милиарда долара, показва Bloomberg Billionaires Index. Богатството му е скочило до 90 милиарда долара тази година, най-голямата печалба в класацията на 500-те най-богати хора в света. Tesla ще влезе в S&P 500 на 21 декември.

В събота Мъск написа в Twitter, че „най-вероятно“ е имал умерен случай на COVID-19 и е имал симптоми на „лека настинка“. В неделя той съобщи, че няма симптоми.

По публикацията работи: Моника Цанкова