Качество номер едно и сребърни бижута от Capino.bg

916

Защо сребърните бижута трябва да са съвършено изработени и сияещи и защо Capino.bg е точният избор за покупка. Ако все по-често в бижутерийните магазини виждате сребърни предмети, които са по-скъпи от златните – не се изненадвайте. Причините за това може да са няколко:

  • сребърните бижута стават все по-предпочитани от знаменитостите на червения килим
  • през последните години модата за сребро нараства непрекъснато. Това е разбираемо: сребърните бижута Capino са по-универсални – те са подходящи за всяка възраст и могат да се комбинират с всякакви дрехи: могат да се носят в офиса, на среща и на тържествен прием
  • италианските модели съществено се открояват от старите традициони модели които хората са свикнали да гледат, защо така те са със специално родиево покритие което не им позволява да почерняват. Сложността на модела и покритието допълнително повишава цената, но за сметка на това жената носи детайл близък до произведение на изкуството.

Сребърното бижу е в хармония с всеки тип външен вид

Подчертавайки аристократичността на светлокожите блондинки и за разлика от това, засенчващ яркостта на тъмнокожите брюнетки. И накрая, той е идеален за създаване на класически черно-бели комплекти. Можете да сте сигурни, че среброто е дългосрочна тенденция. А онези сребърни бижута, които купувате днес, ще бъдат актуални години по-късно, а и цената им ще е по-висока.

Факти за среброто и защо е по добро за вас

Среброто на Земята е няколко пъти повече от златото, въпреки това се счита за рядък благороден метал. Въпреки факта, че златото е по-рядко срещано в природата, то не се използва в чист вид, подобно на среброто, за направата на сребърни бижута. За придаване на еластичност и здравина на благородният метал се използват примеси: 

  • мед; 
  • титаний;
  • бронз;
  • цинк;
  • алуминий.

За да се определи колко благороден метал има в сплавта и колко примеси, се използва пробна система – вид знаци за качество. 

Най-скъпото и висококачествено е сребро 925 проба. Съдържа 92,5 процента благороден метал и 7,5 процента мед и др.. Бижутата от сребро 925 проба могат да бъдат по-скъпи от аксесоарите от злато 375.

Бижутата със скъпоценни камъни не могат да бъдат евтини

Цената на сребърните бижута се определя не само от метала, от който са направени, но и от наличието на вложки от скъпоценни камъни. Златен пръстен с евтин декоративен минерал ще струва по-малко от сребърен пръстен с естествен диамант, изумруд или сапфир. Съществува стереотип, че скъпоценните камъни изискват злато. Бижутерите обаче са сигурни, че често среброто най-добре подчертава техните достойнства и блясък.

Например, диамантът има висока степен на дисперсия – способността да пречупва светлината и да искри в различни цветове. Следователно, ако камъкът бъде поставен в парче от жълто злато, той ще придобие лек жълтеникав оттенък, докато белите метали напълно ще разкрият своето великолепие. Минералите от студена синьо-синя скала са в перфектна хармония със среброто: топаз и сапфири.

Цената се влияе от сложността на изработка на продукта

Освен вложките, цената на сребърено бижу се влияе и от неговата сложност. Ето защо не трябва да се изненадвате, когато видите, че примерно колие със сложен дизайн е по-скъпа от лаконичната обикновенно колие, изработена от злато. Особено в цената са аксесоари с почерняване, антични стилизирани. Почерняването е доста сложен процес. Първо се правят малки жлебове в основния метал, след това в него се вливат сяра, олово или мед, след това се загряват и след това се украсява с малки камъчета.

Не всеки майстор бижутер може да създаде необичаен продукт с почерняване и микрокристали. Отнема много време и специални умения. Подобен аксесоар обаче прилича на ръчно изработено нещо, така че цената е напълно оправдана.

Марковите сребърни бижута са по-скъпи от обикновените златни

Колкото по-добре позната и популяризирана е марката на производителя, толкова по-висока ще бъде цената на продукта. Това важи и за сребърните бижута. Този аксесоар за висша мода си струва и между другото изглежда по-скъп от златото от масовия пазар.

Ако се стремите да подчертаете стила си с уникални детайли и не искате да плащате много за марката, изберете сребърни бижута от Capino.bg продавачи с добра репутация. В допълнение към пробата върху самия метал, надеждният продавач трябва да има и сертификат и гаранция, потвърждаващ качеството и автентичността на продукта.