Тайсън Фюри обяви кога ще се завърне на ринга (ВИДЕО)

49

Британецът съобщи, че отлага завръщането си за догодина

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри няма да се завърне на ринга, както беше планирал на 5 декември във Великобритания. Британецът трябваше да направи доброволна защита на титлата си през следващия месец, като непобеденият Агит Кабайел беше основен кандидат за негов съперник.

“Циганския крал се завръща през 2021 г.,“ публикува Фюри в туитър. “Само онези, които ме подкрепят на 100% от завръщането ми, ще бъдат с мен заради славата.“

Тайсън Фюри се боксира за последно през февруари, когато спря Дионтей Уайлдър в седмия рунд, за да завоюва световната титла на WBC в MGM Grand в Лас Вегас.

Уайлдър упражни клауза за незабавен реванш, за да проведе трета среща. Третия двубой беше отложен няколко пъти поради пандемията на коронавирус. Британецът и неговия екип се умориха да чакат и обявиха, че на 5 декември ще направят доброволна защита – като същевременно заявиха, че клаузата за реванш с Дионтей Уайлдър е изтекла.

Миналата седмица Уайлдър и екипа му се обърнаха към своя юридически екип – като двете страни ще посетят медиатор, който да установи дали клаузата за реванш е все още валидна.


Видео: Sportal.bg

 

По публикацията работи: Моника Цанкова