Крадец в плод-зеленчука: Собственичката и нейн клиент извършиха граждански арест

195

Задържаният мъж е откраднал портейл със сумата от 550 лв., лични документи и дебитни карти, собственост на собственичката на магазина

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас оказали съдействие на двама бургазлии – 48-годишна жена, собственик на магазин за плодове и зеленчуци и нейн клиент – 41-годишен мъж, осъществили граждански арест на извършител на портейл със сумата от 550 лв., лични документи и дебитни карти, собственост на жената.

Установено е, че това е 42-годишен криминално проявен и осъждан мъж от бургаския квартал „Победа“, който на 14-и ноевмври, около 11.40 часа, влязъл в магазин за плодове и зеленчуци, разположен на ул. „Балкан“, като след разконцентриране на собственичката /чрез искане за разглеждане на различни артикули/, успял да открадне дамския й портфейл, след което излязъл от магазина.

Жената констатирала кражбата и се развикала, като на помощ й се притекъл 41-годишния нейн клиент, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Двамата побягнали след извършителя на кражбата по ул. „Залесителна“ в посока бул. „Захари Стоянов“, като успели да задържат криминално проявения и осъждан бургазлия, в когото дошлите на място полицаи намерили откраднатия портфейл заедно със сумата, личните документи и дебитните карти.