Магдалена Ганева: Мерките се спазват стриктно от всички жители на селото. Село Езерово е за пример

297

Днес ви срещаме с един млад български кмет. Това е г-жа Магдалена Ганева, която е втори мандат кмет на Кметство Езерово, Община Белослав, Област Варна. Какво мисли тя за ковид-пандемията, спазват ли се мерките в селището ще разберете сега.

Има ли много заразени с COVID-19 в Езерово?

Магдалена Ганева: Към днешна дата имаме 3-ма заразени с COVID-19!

Спазват ли се мерките от жителите на Езерово?

Магдалена Ганева: Мерките се спазват стриктно от всички жители на селото. Затруднения при работата си с граждани нямаме, но за съжаление хората са много разтревожени.

Срещате ли затруднения в така създалата се ситуация? Вие сте втори мандат кмет, имате опит.

Магдалена Ганева: Аз лично вярвам в съществуването на COVID-19. Смятам обаче за налудничево постоянното носене на маски, мисля че е по-важно да се наблегне на хигиенните навици. В следствие на епидемичната обстановка много хора останаха без работа и все още не могат да си намерят, всекидновно жители на селото от различни възрастови граници идват при мен с молба за „някаква“ работа, каквато и да е тя.

Какво е положението с учениците в Езерово? Какво е Вашето мнение за онлайн обучението?

Магдалена Ганева: Учениците ни от ОУ“ Св.Св. Кирил и Методий“, за щастие те са с редовна форма на обучение, което определено е по-добре от онлайн обучението!

Каква е Вашата прогноза за „новия живот” с коронавирусът?

Магдалена Ганева:  Според мен до края на 2021г. обстановката, няма да се промени, защото пандемията докара до фалит много фирми. Изобщо незнам дали е възможно, да се върнем към стария си начин на живот, но пък съм убедена, че COVID-19 ще ни направи по-отговорни! Искам да изкажа своята благодарност към всички , които са на първа линия в борбата срещу коронавируса.