Синдикатите на МВР напомниха чрез писмо до Парламента, че чакат увеличение на заплатите

114

Синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи излязоха с открито писмо до народните представители, в което им напомниха за исканията си, които следва да бъдат включени в проекта на бюджет на Министрество на вътрешните работи

Публикуваме целия текст на писмото:

ДО
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ
44 НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми дами и господа народни представители,

Във връзка с изтичане на срока за внасяне на предложения по Проектозакона за държавния бюджет преди неговото второ разглеждане в пленарна зала, Ви призоваваме да преразгледате проекта на бюджет на Министрество на вътрешните работи.

Управителният съвет на Синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/ продължава да отстоява справедливите искания на служителите на МВР и настоява те да получат заслужено увеличение на възнагражденията /до 30 процента/ предвид работата им на първа линия в борбата с епидемията и последствията от COVID-19. Заявяваме, че анонсираното увеличение на възнагражденията с 15 процента категорично е недостатъчно и не кореспондира с положените от служителите на МВР усилия.

Уверяваме Ви, че в противен случай членовете на СФСМВР ще продължат да изразяват своите справедливи искания по всякакви разрешени от законите начини.

УС на СФСМВР