Мъж медицинска сестра давал свръхдози на пациенти, за да ги спасява

624

24-годишният заподозрян се опитвал да влезе в ролята на спасител, като отведе пациентите на ръба на смъртта, преди да ги съживи

Германската полиция е арестувала мъж медицинска сестра, за който се твърди, че се опитвал да даде свръхдози на поне трима пациенти, за които се грижи, предаде АФП, цитирани от NOVA. Полицията и прокурорите съобщиха, че 24-годишният заподозрян се опитвал да влезе в ролята на спасител, като отведе пациентите на ръба на смъртта, преди да ги съживи.

Случаят напомня на този с Нилс Хьогел, германец медицинска сестра, осъден на доживотен затвор миналата година за убийството на 85 пациенти.

В неделя властите получили знак от лекар в болницата в Мюнхен, където заподозреният работи от юли. Сега органите на реда разследват всички подозрителни случаи, свързани с него.

Медицинският работник е арестуван по три обвинения за опит за убийство и тежка телесна повреда – твърдения, които той отрича. Пред прокурор мъжът обяснил, че „застрашава живота на пациентите, само за да може по-късно да бъде видян като блестящия спасител”.

Медицинската сестра мъж работела в отделение за пациенти, които наскоро са излезли от реанимация и все още са под строго медицинско наблюдение. В два от въпросните случаи състоянието на 91-годишен пациент и 54-годишна жена внезапно се влошило.

Лекар заподозрял нередности и наредил кръвни изследвания, които установили високи нива на неуточнено лекарство, което не им е било предписано. След това същият лекар установил друг съмнителен случай. Трите жертви са били поверени на грижите на заподозрения. Единият все още е в критично, но стабилно състояние, докато другите двама са се възстановили.