Майката на изчезналата Теодора Бахлова: Девети ден е, оплаквам я, сякаш я няма вече

1713

Майката на 47-годишната Теодора Бахлова проплака пред Флагман.бг: „Девети ден е, оплаквам я, сякаш я няма вече! Хора, върнете ми дъщерята, няма да оцелее, защото е болна. Не знам кой свят да хвана. Разберете, познавам детето си, то не би посегнала на живота си. Абсурдно е Теодора да се е самоубила! Някой я държи на тайно място на сила и я изнудва, а тя вдига пулс 180, има язва на стомаха и е с диабет. Последните изследвания на кръвта й сочеха много лоши резултати, но това никога не било довело до самоубийството й, защото е много силна“.

47-годишната Теодора Бахлова е известна в Бургас като една от богатите жени, добила сама имоти в морския град и столицата, чрез успешни сделки в периода 2002-2010 година.

Екип на Флагман.бг влезе в дома на 83-годишната Стоянка Бахлова на ул. „Оборище” №38. Всъщност апартаментът на първия етаж се води на друго име, нямащо нищо общо с фамилията Бахлови, сочи справка в Имотния регистър. На името на Теодора Ненкова Бахлова не се води никакъв имот легално.

„Този апартамент е изцяло на Теодора, след като разделихме имотите по наследство между нея и сестра й Таня. Наложи се обаче Теодора да го прехвърли на друг човек, за да не ни го вземе банката”, казва през сълзи възрастната жена, която трепери в студения хол на малкото жилище, прозорците и вратите са отворени. Вътре всичко е разхвърляно, очевидно е течал ремонт преди безследно да изчезне обитателката му.

Оказа се, че Стоянка е била в старчески дом в град Средец. Постъпила там след заминаването на Теодора за Англия преди 5 години. Нямало кой да се грижи за нея. Съпругът й Ненко Бахлов починал през 2010 година. Стоянка се завърнала в апартамента на ул. „Оборище” през август – по молба на Теодора. 47-годишната брокерка се прибрала на 24 август от Лондон и била във видимо разклатено здраве, искала да е с майка си.

„Вижте куфарите й, не може да се е самоубила”, нарежда възрастната жена в малкото коридорче и е убедена, че дъщеря й е трябвало да лети за Лондон отново на 1 ноември. На 29 октомври, когато Бахлова изчезва в късния следобед, според майката, тя е спала само няколко часа сутринта. Към обед – около 13 часа дошъл техен познат – Станимир, който, по думите й, ги навестил, за да сменя някакви крушки.

„Той не ни е роднина, от години се познават с Теодора, но повече не мога да ви кажа за отношенията им, приятели са. После, следобед, дъщеря ми беше унила, но не плака. Когато излезе навън, когато я видях за последно, само каза, че оставя ключовете за синята си Тойота – ако се налага да я разместим за удобство на съседите. Тойотата вече я няма в двора, закарахме я на друго място”, казва окаяната майка.

Според Стоянка Бахлова внучката й Християна, на 22 години, живеела в столицата – в собствен апартамент, закупен през 2010 година от майка й Теодора. Не знаела внучката й сега с какво се занимава, била прекъснала следването си като студентка.

Четвърти ден криминалистите от Първо РУ-Бургас продължават да свалят записи от видеокамери на офици и жилищни сгради в ЦГЧ – в участък между бул. „Булаир”, бул. „Демокрация”, ул. „Гурко” и ул. „Александровска”. Целта е да се види накъде е тръгнала брокерката в четвъртък привечер, след като е напуснала таксито при светофарите на бул.” Булаир” и пристанището.

Следите й се губят веднага след сградата на КТ „Подкрепа”, не е пресичала бул. „Булаир” и по всяка вероятност е тръгнала в посока именно на участъка, който изследват криминалистите.