УМБАЛ “Св. Иван Рилски“ се обърна с апел за помощ

169

От болницата молят за маски, предпазни облекла и спирт 

УМБАЛ “Св. Иван Рилски“ се обръща с апел за помощ във връзка с усложнената епидемична обстановка.

Безпрецедентната криза изправи здравните заведения пред огромно предизвикателство, казват от болницата и добавят, че имат спешна нужда от предпазни маски (висок клас КN95 – FFP2, FFP3), защитни костюми, предпазни облекла, защитни шлемове, спирт и пулсоксиметри.

На територията на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се намират няколко клиники, които са от национално значение. Според Индекс на болниците от 2019 г. Една трета от всички мозъчните операции в България са направени в клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, предава БГНЕС.

90% от тях са осъществени чрез използването на нови технологии. Според същия източник за 2019 г. Клиниката по хематология и онкология е на първо място по обслужени пациенти у нас.

Клиниката по ревматология е най-голямата в страната и в нея също се приемат болни от цяла България.

От лечебното заведение посочват и банкова сметка, където всеки желаещ може да го подпомогне и финансово на дарителската сметка на болницата:

IBAN: BG06UNCR76301001661223

BIC: UNCRBGSF

Уникредит Булбанк

Титуляр: УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

Апелът за помощ от болницата подписват с хаштаг #AutInveniemusViIamAutFaciemus – #ИлиЩеНамеримПътяИлиЩеПрокарамеПът и заявяват, че в този труден момент всяка помощ ще е от полза.

По публикацията работи Снежина Раева