България

Марияна Николова бе отличена с почетен плакет

Той й беше връчен от председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе отличена с почетен плакет от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите за особени заслуги за утвърждаване на традиционните за България храни. Отличието бе връчено от председателя на организацията г-жа Мариана Кукушева.

Снимка: Министерство на туризма

„Благодаря Ви за Вашата всеотдайност, подкрепа, диалогичност и креативност, проявени в работата Ви с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В условията на пандемия Вие успяхте да съчетаете отговорността на ръководител и добрината на човека и да останете отворена за всякакъв диалог в подкрепа на българските хлебари и сладкари“, заяви г-жа Кукушева, поднасяйки отличието на вицепремиера.

От своя страна министър Николова благодари за признанието за усърдната работа, която тя и екипът ѝ полагат всекидневно.

„Българската традиционна кухня заслужава да бъде разпознаваема в цял свят. Именно заради това работим по създаването на традиционно българско меню, с което да популяризираме не само българския вкус, но и родните традиции и обичаи”, заяви вицепремиерът.

По-рано Николова откри международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО И ИНТЕРФУД ЕНД ДРИНК.

Снимка: Министерство на туризма

„Подобни форуми са платформа за среща на бизнеса, за обмяна на опит и добри практики. Те дават възможност да се види актуалното състояние на сектора, да се коментират трудностите и предизвикателствата, както и да се набелязват мерки и дейности за развитието му”, обяви министърът.

„Кулинарията, храната и виното са неразделна част от туризма, той е преживяване и именно те надграждат и оформят цялостното преживяване на едно пътуване и създават специфичния „вкус“ на една дестинация”, каза още вицепремиерът.

Като отчита важността на този сектор, Министерството на туризма съвместно с Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и шеф готвачи разработват Национално меню. Подготовката му е на финален етап, а представянето му е планирано скоро.

Министър Николова посочи, че повече от 10 години нейният професионален път е свързан със земеделския бранш и добре познава неговата същност.

„За мен подкрепата му и ползотворното му развитие са не просто служебен ангажимент, а лична кауза, защото знам каква ключова роля имат както за икономиката на страната, така и за хилядите заети хора в този отрасъл и не на последно място за туризма”, подчерта Николова.

Министър Николова пожела успех на изложението и ползотворна работа, както и апелира всички стриктно да спазват трите „Д“ – дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Моника Цанкова

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 седмици
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 4 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 4 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 4 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 4 седмици
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 4 седмици