Излезе нова информация около предстоящия мач между Кобрата и Джошуа

85

Възможно е той да бъде преместен и да се проведе извън територията на Великобритания

Промоутърът Еди Хърн, който се грижи за интересите на шампиона Антъни Джошуа, обяви информация, отнасяща се до предстоящия на 12 декември мач за световната титла между британския боксьор и Кубрат Пулев, пише gong.bg.

Новата национална карантина на Острова променя плановете и нанася сериозен финансов удар. Това може да доведе до решение за провеждането на решителния двубой извън територията на Великобритания. Миналата година Антъни Джошуа се би с Анди Руис в Саудитска Арабия, като домакините платиха 100 милиона паунда за домакинството на мача.

Джошуа и Кобрата първоначално трябваше да се бият на новия стадион на „Тотнъм” през юни и тогава се очакваха сериозни приходи от билетите. Заради пандемията от коронавирус решителната битка беше преместена за средата на декември в лондонската зала „О2“. Хърн дори успя да договори да бъде допуснато ограничено количество фенове при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Ако мачът между Олександър Усик и Дерек Чисора в събота беше проведен в „О2“, а не на „Уембли Арена“, нямаше да загубим 2 милиона паунда. Ако Антъни Джошуа беше провел мача с Пулев на стадиона на „Тотнъм”, щеше да спечели 8 милиона само от билети. Сега ще се наложи да претърпим загуби. Опитваме всичко възможно, за да може да има зрители на мача на 12 декември и да намалим финансовия удар. Ако не успеем, може да преместим битката в чужбина“, обясни Еди Хърн.

„Проблемът е, че никой в Англия не може да гарантира, че през декември ще бъдат допуснати зрители на спортни прояви. Да не говорим за януари или февруари. Хората със сигурност няма да си купят билети за събитие през април и май, тъй като не се знае какво ще бъде отворено и какво ще бъде позволено“, допълни британският промоутър.