Слави Трифонов ще бъде водач на две листи на предстоящите избори. Вижте къде

783

Едната ще бъде в София, а от партията настоявали да поеме водачеството на още една – във Варна или Пловдив

Председателят на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов най-вероятно ще бъде водач на две листи на предстоящите парламентарни избори. Това коментираха неофициално високопоставени представители на политическата формация пред „Труд“.

Повод за решението е откриването на поредния офис на партията в Пловдив този уикенд точно срещу паметника на Съединението.

Очакванията са Слави Трифонов да бъде водач на листата на „Има такъв народ“ в някои от избирателните райони в София, като традиционно терен за лидерските битки е 25 многомандатен избирателен район.

Но заради личния му рейтинг от партията настоявали да поеме водачеството на още една листа – Варна или Пловдив.

Самият Трифонов пък бил категоричен, че е редно да излезе за доверието на хората от родния му Плевен. Специално вътрешно социологическо проучване ще определи водачите на листи по региони.

Вече няма областен център, където от „Има такъв народ“ да са без офис. Последните открити местни партийни централи са в Плевен, Бургас, Сливен, Кърджали и Пловдив.

„Навсякъде в страната има сериозен наплив за членове“, коментираха пред „Труд“ от офиса на партията в Сливен и Враца. Приемът става за около месец, коментираха още местни координатори.

Според приложението на Устава на партията в „Има такъв народ“ ще се провежда вътрешнопартиен референдум за важните партийни теми, а гласуването може да става и електронно. Предложението, предмет на вътрешнопартийния референдум, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от половината членове на „Има такъв народ“ и ако с „да“ са гласували повече от половината от участвалите в референдума.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова