Политика

Демократична България с остри думи към кмета на Пловдив

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова от Пловдив за оставката на кмета Здравко Димитров

Повод за това е, че кметът изключи общинските съветници от обединението от обсъжданията за бюджета на Пловдив, а вчера директно обяви, че причината е участието им в протестите и ги нарече “мишоци”.

“Искам да кажа на кмета на Пловдив да си готви оставката и да вземе да се извини на гражданите на Пловдив и на моите колеги тук”, заяви Христо Иванов.

Той посочи, че общинарите от “Демократична България” явно не създават комфорт на местната власт, но това е част от работата им. Изтъкна, че те представляват част от гражданите на Пловдив, които са гласували за тях, и гражданите решават на избори дали работата им в Общинския съвет е градивна.

Общинските съветници от “Демократична България – Обединение” Веселина Александрова (Да, България) и Йордан Иванов и Добромира Костова (ДСБ) изтъкнаха, че големият проблем е в тоталното неразбиране за основните принципи на демокрацията и правото на граждани на протест, както и неразбирането, че кметът трябва да работи за всички граждани.

“Това, което той каза вчера, е упрек към няколко хиляди пловдивчани, които са ни дали вот на доверие да ги представляваме и изолирането ни от срещата е най-големият аргумент, че Здравко Димитров не е кмет на всички пловдивчани и не е демократичен кмет”, каза Йордан Иванов.

“Имаме една новина за ГЕРБ и за Здравко Димитров – Сталин умря, Тодор Живков умря, времето на дерибейщината приключи”, добави Христо Иванов.

По-късно той посети и пловдивското село Труд, чиито жители от години протестират заради замърсявания на въздуха. Те настояват да бъде затворена централа за производство на газ, изградена непосредствено до селото, от която идват задушливи миризми. Съпредседателят на “Демократична България” посочи, че след посещението му в Нова Загора тази сутрин заради казуса с мръсния въздух, е получил сигнали за още населени места с подобни проблеми.

“Затова искаме оставката на това управление, защото то смърди, души хората, задушава възможността в България на активни и образовани хора да поемат живота си в ръцете си, да имат закон и европейски стандарт на живот и въздух. България има хора, които да поемат бъдещето си в ръце, просто това управление трябва да си ходи”, заяви Христо Иванов.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца