Две учителки от Шумен и Разград не успяха да преборят коронавируса

1068

Миналата седмица друг преподавател почина от коварния вирус само за два дни

Две учителки – от Шумен и Разград, са починали от коронавируса в неделя, съобщават местни медии. Така починалите преподаватели от COVID-19 стават общо трима. Миналата седмица учителка почина в Търговище.

Любим класен ръководител от Търговище почина от COVID-19. Учениците й отказват да учат присъствено

За кончината на своя колежка съобщава пред вестник „Монитор“ директорът на Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии „Асен Златаров“ в Шумен.

49-годишната учителка е починала в интензивното отделение на МБАЛ-Шумен след усложнения от COVID-19 в неделя вечерта. С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията, но нейното състояние е относително добро. Двете жени се почувствали зле по-миналия петък.

Към момента в гимназията няма ученици с положителни резултати. Двама младежи са под карантина заради положителните тестове в семействата им. В гимназията ще бъде извършена пълна дезинфекция.

Разградският информационен сайт „Разград 24/7“ съобщава за починала учителка от Основно училище „Н. Й. Вапцаров“. Трагичната вест е потвърдил директорът на училището.

Веднага след като се почувствала зле, 48-годишната преподавателката излязла в болнични и била поставена под карантина. Диагнозата й била поставена по-късно и нямало контактни с нея ученици и колеги. През миналата седмица състоянието на жената се усложнило и се наложило да бъде хоспитализирана, а в неделя починала.

По публикацията работи: Моника Цанкова