Facebook Dating: Услугата за срещи на социалната мрежа навлиза и в България

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

За да бъде функцията за флирт безопасна, по време на разговори между потребители не могат да се изпращат снимки или видеоклипове

Facebook обяви, че пуска услугата си за срещи в 32 европейски страни, включително в България, след като този ход беше отложен по-рано тази година заради регулаторни проблеми, предава Ройтерс, цитирани от Investor.bg.

Социалната мрежа отложи премиерата на Facebook Dating през февруари, след като Комисията за защита на личните данни в Ирландия, основният регулатор в Европейския съюз, следящ големите технологични фирми, включително и Facebook, изрази своите притеснения.

- Реклама -

Регулаторът твърди, че на 3 февруари е получила известие, че услугата ще тръгне на 13 февруари, а срокът е бил прекалено кратък.

Освен това не е получила документите за защита на личните данни, които са ѝ необходими, за да вземе решение.

Facebook Dating, специализирана услуга в приложението на социалната мрежа, беше пусната в Съединените щати още през септември миналата година. Сега услугата е налична и в 20 други страни.

В публикация в блога на компанията Кейт Орсет, продуктовият мениджър на Facebook Dating, заяви, че потребителите могат да изберат дали да си създадат профил за срещи и могат да го изтрият по всяко време, без да премахват акаунта си в социалната мрежа.

Първите имена и годините на потребителите за техните профили за срещи ще се взимат от профилите им във Facebook и не могат да се редактират в новата услуга, твърди Орсет. По думите ѝ фамилиите няма да се показват, а потребителите могат да изберат дали искат да споделят друга лична информация в профилите.

Във Facebook Dating потребителите на възраст над 18 години могат да създадат отделен профил. След това Facebook предлага потенциални партньори – въз основа на информацията, предоставена от потребителите, но също така и въз основа на познанието на платформата за техните интереси и дейности.

Приятелите Ви от Facebook не влизат в списъка – освен ако някой от тях не бъде идентифициран като „таен интерес“ в профила за запознанства. Можете да включите до девет души в този списък. Потребителите научават, че са вътре, само ако има взаимно харесване.

За да бъде функцията за флирт безопасна, по време на разговори между потребители не могат да се изпращат снимки или видеоклипове. Всеки може да блокира или подаде сигнал за друг потребител. В същото време Facebook дава на потребителите възможност да включат съдържание от собствената си платформа за снимки – Instagram. И напълно в духа на кризата, Facebook предлага срещи чрез видеоконференция.

- Реклама -