Обсъждат носенето на маски при влизане в нощните клубове до масите (ВИДЕО)

blank
Кадър: Vbox7
- Реклама -

Мнението на Алибегов е, че затварянето на нощните заведения не води до здравен ефект и даде за примен мерките, предприети в Европа и случващото се там

„Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне“.

Това заяви в ефира на NOVA Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. И допълни, че вече се усеща спад на клиентите. „През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави“, каза още Алибегов.

- Реклама -

По думите му затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект.

„Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило“, категоричен е Алибегов.

Според него няма бранш, който да издържи на второ затваряне. „Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората“, поясни Ричард Алибегов.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

- Реклама -