Защо се стигна до инцидента с изхвърчалия от Аспарухов мост камион?

2345
blank
Колаж: "Нова Вест"
- Реклама -

Вчера камион скъса мантинелите и падна от на Аспарухов мост. Водачът загина на място. Изясняват се причините за инцидента

„Камионът е на малко години. Възможно е обаче да има някаква техническа неизправност или влошаване на здравословното състояние на водача. Остава и третият въпрос дали мантинелите биха издържали такъв удар от голямо превозно средство”, обясни Христо Димитров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи пред Нова телевизия.

Според него липсата на спирачен път би могла да означава техническа неизправност или проблеми със здравето на шофьора. Версията за несъобразена скорост все още обаче не се разглежда като водеща. Свидетели на инцидента обясняват, че камионът се е движил в ограниченията.

- Реклама -

„Карах в непосредствена близост до камиона. Ситуацията беше такава:

Двата камиона на моста караха един зад друг, а ние бяхме 3-тата кола. Движихме се  точно с 50км/час и започнахме изпреварване. В момента, когато влязохме в лявата лента, нещо изхвърча с много голяма сила изпод кабинката на шофьора. Спука му се дясна предна гума и камионът моментално мина през мантинелата!!!

Моля не пишете абсолютно никакви глупости, че човекът е карал бързо, защото, заклевам се, карахме точно с 50 км в час зад двата камиона, а с тежкотоварен автомобил и дори с 30 км да беше, пак щеше да се случи. Звъннах моментално на тел.112. В тази ситуация няма как да се направи каквото й да било за съжаление“.

Работещи под моста също допълват в коментари в социалните мрежи, че са се чули два последователни гърмежа, след което камионът е полетял в пропастта. Според тях в първите няколко минути водачът все още е бил жив и въпреки, че линейката е дошла много бързо, той е издъхнал.

- Реклама -