Кърджали празнува днес. Председателят на НС поздрави града и отправи призив към жителите

94

По повод празника на града ще има празнична програма, която ще бъде съобразена с противоепидемиологичните мерки

Община Кърджали кани жителите на града на тържествено отбелязване на 21 октомври – Ден на Кърджали.

Празникът ще започне с поднасяне на венци пред Паметника на ген. Делов и Паметника на Освободителите от 10.00 ч. до 12.00 ч.

Тържеството пред Паметника на Освободителите в Градската градина ще бъде от 12.00 ч.

Няма да има организирано поднасяне на венци и цветя. Всяка институция или организация сама трябва да положи венци и цветя в посочения часови интервал. Заради извънредната обстановка и противоепидемиологичните мерки общината няма да ангажира ученици за участие в тържествата – няма да има тържествено ученическо шествие, участие на Гвардейския отряд и Мажоретния състав, отбелязват от общината.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева честити на кърджалийци Празника на града.

В социалната мрежа Фейсбук Караянчева призова тази година любовта към Кърджали да се изрази в дисциплина и спазване на противоепидемичните мерки.

„Честит празник, скъпи съграждани!

Тази година ще посрещнем празника на града ни без обичайните тържества. Кърджали ще бъде по-тих, улиците – по-празни. Няма как да не се отразят на настроението ни тревожните данни за покачването на заболеваемостта от потенциално смъртоносния вирус.

Нека тази година любовта към града ни да се изрази в дисциплина и спазване на противоепидемичните мерки. За да опазим медицинските си работници, учителите си, възрастните и уязвимите.

И аз като всички вас вярвам, че в обозримо бъдеще ще можем отново да се събираме на концерти, панаири, да се срещаме на площада, за да се радваме на празника. Уви, това няма да се случи днес.

И все пак, честит празник, Кърджали!

Най-големият подарък, който можем да си направим в тези объркани и тревожни времена, е да опазим себе си и близките си здрави. Пожелавам на всички един радостен и разумно прекаран ден!“, написа във Фейсбук Караянчева.