Ястията, които всяка българка трябва да умее да готви

124

Пълнените чушки, например, са едно от ястията, които всяка жена трябва да може да готви

Ние сме нашите традиции. Ние сме това, на което са ни научили бабите и майките ни. Ние сме продължителите на живота и от нас зависи какво ще научи следващото поколение. Затова е толкова важно запазването на традициите. Не като се отричат чуждите, а като се пазят и предават нашите.

А какво по-вкусно предаване от това да умеем да готвим традиционните за нашата страна ястия, пише edna.bg. Не казваме „български“, защото кухнята не познава граници и не носи паспорт, а „традиционни“ – тези, с които са се хранили назад в годините преди нас. Тези, които искаме мама да ни сготви, когато се приберем у дома.

Баница

С нея посрещаме новата година. Какво по-красноречиво доказателство, че наистина всички трябва да умеем да я приготвяме.

Супа топчета

Само си представете как се прибирате премръзнали, а вкъщи ви чака топла супа топчета…

Пълнени чушки

По това дали казвате „чушки“ или „пиперки“, може да се познае от кой край на страната сте. Но където и да живеете, със сигурност е сред любимите ви традиционни ястия, нали?

Мусака

Може да я направите само с картофи или да добавите патладжан – както предпочитате. Има ли мусака, няма никой да остане гладен.

Фасул

Казваме за нещо, че е фасулска работа, но фасулът лесно не се готви. Иска си познаване на подправките и много търпение.