Пълнените чушки, например, са едно от ястията, които всяка жена трябва да може да готви
Ние сме нашите традиции. Ние сме това, на което са ни научили бабите и майките ни. Ние сме продължителите на живота и от нас зависи какво ще научи следващото поколение. Затова е толкова важно запазването на традициите. Не като се отричат чуждите, а като се пазят и предават нашите.
А какво по-вкусно предаване от това да умеем да готвим традиционните за нашата страна ястия, пише edna.bg. Не казваме „български“, защото кухнята не познава граници и не носи паспорт, а „традиционни“ – тези, с които са се хранили назад в годините преди нас. Тези, които искаме мама да ни сготви, когато се приберем у дома.
Баница
С нея посрещаме новата година. Какво по-красноречиво доказателство, че наистина всички трябва да умеем да я приготвяме.
Супа топчета
Само си представете как се прибирате премръзнали, а вкъщи ви чака топла супа топчета…
Пълнени чушки
По това дали казвате „чушки“ или „пиперки“, може да се познае от кой край на страната сте. Но където и да живеете, със сигурност е сред любимите ви традиционни ястия, нали?
Мусака
Може да я направите само с картофи или да добавите патладжан – както предпочитате. Има ли мусака, няма никой да остане гладен.
Фасул
Казваме за нещо, че е фасулска работа, но фасулът лесно не се готви. Иска си познаване на подправките и много търпение.